maanantai 14. joulukuuta 2015

Eka topnäyttö


Viikonlopun vietin poikkeuksellisesti asuntolalla. Tein koulun pieneläinpuolella aamu- ja iltahommia Tiiun kanssa, koska meillä oli tänään näyttö niistä pieneläimistä, ja meidän piti harjoitella vähän käytännön asioita. 
Suunnittelimme näytössä tekevämme ekso- ja jyrsijäpuolen aamuhommat, käsittelynä chinchillojen jalkojen rasvaukset ja puhdistuksena kanien ja marsujen paikallispuhdistukset. Koko eilisen päivän kertasimme, mitä teemme missäkin järjestyksessä, ja kumpi tekee mitäkin. Se nyt oli helposti hanskassa, mutta automaattisesti iski aamulla kauhea hermoilu näytöstä, kun opettaja tuli paikalle. Myös eläintenhoitaja seurasi meidän näyttöä.


Ensiksi otimme tuoreruuat (linnuille ja iguaanille) jääkaapista lämpimään, sitten hoidimme eksopuolella sumutukset. Tiiu hoiti sirkkojen pienemmät sumutukset, itse hoidin isompien eläimien (kuningasboa, akaattikotilot, ruusukuoriaiset, isosilmäpuusammakot ja harjagekko) isommat sumutukset. No siinä jo meinasin liukastella, kun lattia oli ihan märkä ja, no, crocsit jalassa..

Sitten siirryimme hoitamaan jyrsjiäpuolen aamuhommat. Heiniä lisättiin jos oli tarve, vedet vaihdettiin, pelletit annettiin ja tuoreruokakupit joidenkin jyrsijöiden terraarioista kerättiin. Chillojen jalat rasvattiin käsittelynä, ja lopuksi minä hoidin kanien paikallispuhdistukset ja Tiiu marsujen. Oli muuten hermostuttavaa siivota niitä siinä opettajan ja eläintenhoitajan silmän alla. 

Lopuksi jaettiin tuoreruuat iguaanille ja linnuille, vaihdettiin lintujen vedet, hoidettiin ruokahiirien ruokinta (pellettien lisääminen ja vesien vaihto) ja ruokittiin vauvasirkat. Niin, ja lopuksi oli molempien suulliset arvostelut.


Opettaja ja eläintenhoitaja kehuivat rauhallisuuttani ja jämäkkyyttäni eläinten käsittelyssä, mutta tarkkuutta siivoamisessa saisi olla enemmän. Ja rehujen tunnistaminen on kuulemma vielä hakusessa (meinasin antaa huonokuntoista salaattia iguaanille..), mutta voin laittaa sen hermostumisen piikkiin. Olin niin paniikissa, että asioita unohtui.



Toisaalta, elämäni ensimmäinen työssäoppimisen näyttö. Ehkä se on ok vähän töpeksiä, kun tällaisen asian eteen ensimmäistä kertaa joutuu?
Arvosanaksi tuli 2. No onhan se parempi kuin 1, ja en olisi itsekään antanut itselleni ihan kolmosta. No mutta, kokemus tämäkin, ja ei ollut onneksi niin paha kokemus, kun sain tehdä tämän näytön Tiiun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset kommenteista <3